Anmeldelse af 3 internet til hjemmet

3 logo

3 er et globalt teleselskab ejet af holding selskabet Hutchison Telecommunications Hong Kong, der som navnet antyder har hovedkvarter i Hongkong.

I Danmark opererer teleselskabet under navnet  Hi3G Denmark ApS.

3 udbyder mobil telefoni, fastnet telefoni og internet via deres eget 3G network. En af fordele ved at benytte 3, er at du ringer gratis og modtager gratis  opkald fra andre 3 kunder, der også benytter 3’s 3G netværk. Dette gælder også 3 kunder på tværs af landgrænser. Blandt andet største delen af europa, USA og Singapore. 

Som internet udbyder, udmærker 3 sig ved at tilbyde internet til udkantsområder, der normalt ikke er dækket af andre udbydere. Leder du efter internet til sommerhuset fx. eller har du brug for et godt stabilt internet til udendørsområder, er 3 den perfekte løsning.

3’s internet løsning ‘internet til hjemmet’ benytter 3’s eget mobilnetværk til at give dig wifi i sommerhuset, hjemmet, eller din båd. 

Fordele og ulemper

Hvorfor skal jeg vælge 3 internet til hjemmet?

3’s internetløsning er tilegnet dig, som bor i yderområder. Det kan være du bor noget af året i et kolonihavehus, sommerhus, eller måske på din båd, hvor du ikke har adgang til kabelnet og fibernet. Derudover er 3 internet til hjemmet oplagt for dig, som har brug for en her og nu løsning, og ikke har tid til at vente på installatør og montering. 

Da 3’s internet til hjemmet ikke kræver montering eller installering, men kommer med en lille gratis mobil router, du kan flytte rundt fra sted til sted, er 3 internet til hjemmet, en perfekt løsning for dig, der flytter ofte, eller har brug for en fleksibel internetløsning, du kan flytte rundt fra f.eks. lejlighed, sommerhus, kolonihavehus eller på campingpladsen.

Hvad er ulemperne ved 3?

Max download hastigheden er på 71 Mbit/s. Om du har mulighed for at opnå den maksimale downloadhastighed afhænger som sædvanligt af hvor langt væk du befinder dig fra den nærmeste 3G mast. Du kan således risikerer at du befinder dig i et område, hvor du kun vil kunne opnå minimum hastigheden på 17 Mbit/s.

For dig der har et almindeligt internet forbrug og er 1-2 personer i husstanden, er en download hastighed omkring 71/s godt rigeligt til streaming af musik og film.  Har du brug for en hastighed, der kan holde til at I sidder en større familie eller mere end 3-4 stykker og har resourcekrævende aktiviteter, såsom computer spil eller downloader meget tunge filer, vil du opleve at 3’s hastighed simplethen er for langsom. 

Løsningen på den relativt “langsomme” hastighed findes i den medfølgende mobile router fra Huawei. Routeren fra Huawei understøtter nemlig såkaldt ‘Carrier Aggregation’. Dette er en teknologi, der muliggør at man kombinerer to frekvensbånd, således at du har mulighed for at fordoble din eksisterende hastighed. Det vil sige, at selvom du er lad os sige i din båd, og du er langt væk fra den nærmeste 3 mast, vil du kunne optimere din hastighed til det dobbelte. Det er nemt at aktivere Carrier Aggregation, som du gør under dine wifi indstillinger på din computer. 

Pris

3 byder en hastighed til 230 om måneden, hvilken er en pæn pris sammenlignet med andre udbydere på markedet, der tilbyder abonnementer med lignenede hastighed. Deres abonnement på ‘Internet til hjemmet’ dækker gratis oprettelse (inkl. router fra Huawei) og et månedlig data forbrug op til 1 TB. Overstiger du 1 TB nedsættes til hastighed til 2 Mbit resten af måneden. 

Internet til hjemmet

3 logo

230 dkk

per måned

Kunderservice 3

3 tilbyder 2 forskellige former for kundeservice:

  • Kunderservice i en af deres mere end 20 fysiske service butikker rundt omkring i landet
  • Via telefonisk kontakt, der har åbent på følgende tidspunkter:

    Mandag: 9-18
    Tirs-tors: 9-17
    Fredag: 9-16.30
    Weekend/helligdage: Lukket

Hvad siger kunderne om 3 på Trustpilot?

3 får 3 ud af 5 stjerner ud af 11.345 anmeldelser. De fleste negative anmeldelser er rettet mod deres telefon abonnementer. Deres ‘internet til hjemmet’ abonnement får generelt pæne ord med på vejen. Den ene ting, der bliver kritiseret er, at man som kunde skal læse det maksimale data forbrug på 1  TB i småt. 

Internet til hjemmet trustpilot