Anmeldelse af

Fastspeed fibernet

Fastspeed-Logo

Hvem ejer fastspeed?

Fastspeed er en af de nyeste udbydere på det danske bredbåndsmarked. Fastspeed bredbånd åbnede dørene op i 2018 med ambitionen om at blive Danmark’s billigste internet udbyder, men samtidig levere  tårnhøj service og hurtig stabilt internet. Fastspeed drives af Jens Raith, Morten Boe Andersen og Peter Mægbæk, der har en fortid i koncernerne TDC, YouSee og Cybercity.

Fordele og ulemper

Hvorfor skal jeg vælge Fastspeed?

Du finder pt. ikke en billigere højhastigheds bredbåndsløsning på det danske marked. Anmelderne på trustpilot, hvor Fatsspeed scorer 5 ud af 5 stjerner taler for sig selv. Det faktum at Fastspeed som bredbåndsselskab er startet af 3 tidligere medejere af andre store teleselskaber, har den fordel, at de har lært af tidligere fejltagelser med andre selskaber. Raith, Andersen og Mægbæk har forstået, at vil man skabe  succes, tillid og loyalitet som internetudbyder idag, handler det om gennemsigtighed. 

Hos Fastspeed finder du ingen skjulte gebyrer (gratis oprettelse) og de tilbyder 2 overskueligt abonnementer (via kabelnet eller via fibernet), der dækker over én stabil og lynhurtig download hastighed (1000 Mbit/s). Eneste forskel på de to abonnementer er uploadhastigheden, hvor du får en upload hastighed på 500 Mbit  via fibernet istedet for 100 Mbit via kabelnet. Har du brug for en meget hurtig upload hastighed (f.eks. hvis du har brug for at uploade tunge billedfiler m.m.), kan du med fordel vælge fibernet. Prisforskellen mellem kabel og fiber er på 50 kr. per måned. 

Udover at du som noget unikt, får alt der hedder oprettelse, router, forsendelse og teknikker besøg 100% gratis uden skjulte gebyrer hos Fastspeed, får du tilmed også følgende gratis abonnementer med:

  • 2 måneders gratis adgang til Mofibo lydbøger (uden binding), uanset om du vælger fiber eller kabel pakken.
  • 1 måneds gratis adgang til Discovery (uden binding).
  • 2 måneders gratis adgang til Podimo podcasts
  • 2 måneders gratis adgang til Wype (Mere end 500 online magasiner)

Det eneste du skal finde ud af hos Fastspeed, er om du kan få internet via kabelstikket eller via fibernet. Du kan tjekke hvilken forbindelse du er dækket på din adresse via linket herunder.

Grunde til ikke at vælge Fastspeed

Vi er ærlig talt ret begejstrede for Fastspeed og deres 0 gebyrer, ingen dikkedarer politik. Skal der nævnes nogle få ulemper ved at tegne bredbåndsabonnement hos Fastspeed, kan vi nævne følgende:

Flytter du ofte adresse, eller har kun brug for en internetløsning i en kortere periode, skal du ikke vælge Fastspeed. De har som alle andre bredbåndsudbydere en 6 måneders abonnementsbindingsperiode. Det har de udelukkende af den grund, at de tilbyder gratis gravning og montering af en teknikker. Det vil sige, særligt hvis du skal have fiberforbindelse, kræver det i visse tilfælde at der graves for at koble fiberkablerne til tv antenne mast. Det vil Fastspeed selvfølgelig gerne sikre, at de ikke gør gratis for en abonnent, der afslutter sit abonnement efter en enkelt måned.

Som det gælder generelt med højhastighedsnet, som fibernet, er det ikke alle områder i Danmark, der er dækket af fibernet, og i visse udkantsområder, kan du derfor ikke opnå max hastigheden på 1000 Mbit. Imidlertid lover Fastspeed minimum en hastighed på 900 Mbit for alle abonnenter. Hvilket stadig er lynhurtig internet. 

Test af Fastspeed fiber

Vi testede fastspeed fiber fra 3 forskellige danske adresser rundt omkring i landet. På sjælland, fyn og Jylland, der alle var fibernet dækkede af Fastspeed’s fibernet. I 2 af vores test på 2 af adresserne var vi begge oppe på max hastigheden på 1000 download 1000 upload. I den sidste test på den sidste adresse havde vi problemer med at opnå max hastighed på 1000. Det skal siges at vi stadig havde lynhurtig internet, men eftersom vi var i et område der på kortet skulle kunne opnå max hastighed, var det skuffende. Vi forsøgte her at udskifte den medfølgende router, og få tilsendt en ny bedre router af Fastspeed (denne sendte de os uden noget vrøvl) og med den nye router lykkedes det os at opleve max hastighed.

Det tyder altså på at den medfølgende default router Fastspeed sender med, simpelthen ikke er af god nok kvalitet til at opnå max hastighed på Fiber. Samtidig skal det dog nævnes at vi havde held med at opnå max hastighed i de 2 første test med, med den medfølgende router. En klar forklaring på problemet i 3 test udebliver derfor. 

Pris og abonnementstyper hos Fastspeed

Max hastighed

Fastspeed-Logo
tilbud mobil bredbaand

249 dkk

*per måned de første 3 måneder

Max hastighed

Fastspeed-Logo

249 dkk

*per måned de første 3 måneder

Aktuelle tilbud hos Fastspeed

I sommeren 2022 får du lige nu følgende velkomsttilbud – 1000 Mbit bredbånd til 249 kr:

fastspeed

Kunderservice hos Fastspeed

Fastspeed’s kunderservice kan kontaktes alle hverdage på telefon i følgende tidsrum:

  • mandag til torsdag mellem 8.00-16.00
  • fredag mellem 9.00-16.00.

Du kan også kontakte en af Fastspeed’s supportmedarbejder på følgende email: 

kundeservice@fastspeed.dk

Fastspeed på Trustpilot - hvad siger kunderne?

Fastspeed får 4,6 ud af 5 stjerner ud af 12.275 anmeldelser. De positive anmeldelser går på deres stabile hurtige internet, nemme oprettelse og søde og søde og hjælpsomme kundeservice. Særligt Fastspeeds kundeservice fremhæves som værende blandt den bedste på markedet. Flere kunder beskriver hvordan Fastspeed rask væk har givet 3 måneders gratis internet til kunder der har haft problemer, så som ikke at kunne komme op på den lovede hastighed.

Fastspeed bruger en af markedets bedste routere, Sagem Fast 3890V3. Yousee har kårede Sagem fast 3890V3 bedst i test i 2018.

Fastspeed koster 249 kr per måned for bredbånd via kabel eller fiber de første 3 mdr. Herefter er prisen henholdsvis 269 per måned for kabel og 299 for måned for fibernet.

Fastspeed benytter sig af TDC’s netværk for kabelforbindelse. TDC dækker mere end 90% af Danmark. For at få Fastspeed kræver det derfor at du har tv hos TDC (Yousee).
For fibernet leverer Fastspeed via EWII, Norlys, Nord Energi, Onefiber, Thy-Mors Energi, Fibia og Energi Fyn.