Hvilken internet hastighed skal jeg vælge?

Hvilken internet hastighed skal jeg vælge?

Som privat internet forbruger, er det, som du som oftest vil være interesseret i, download hastigheden på dit internet. Det har betydning for hvor hurtigt du f.eks. kan høre musik eller streame film og tv. Hastighed måles i bits per sekund. Jo flere bits, jo højere internet hastighed. Men hvor mange megabits har du i virkeligheden brug for?

Hvordan måler man sin internet hastighed?

For at finde ud af hvilken internet hastighed du har på din nuværende internetforbindelse, kan du bruge testen herunder. Det kan give dig et praj om hvor hurtigt et internet du egentlig har brug form, er du ved at skifte udbyder og skal beslutte dig for om du kan nøjes med din nuværende internethastighed eller skal have en hurtigere forbindelse. Tryk på den røde knap herunder, og se hvilken hastighed du har.

 

 

Hvordan finder jeg den rigtige internet hastighed til mit forbrug?

De fleste internet udbydere vil gerne sælge op, når det kommer til bredbåndspakker. Og de hurtigste internet forbindelser er i reglen de dyreste. Men er du en almindelig privat internet forbruger, der bor alene, har du ikke nødvendigvis brug for et lynhurtigt fibernet, og kan oftest klare dig ganske fint med et lavere antal megabits. Til gengæld har antallet af internet brugere, dvs. hvor mange i er i husstanden, der skal bruge den samme internet forbindelse, en betydning for hvor hurtigt et internet, som du har behov for. Har du f.eks. 3 teenagebørn, der sidder og spiller computerspil mange timer om dagen, samtidigt med at du gerne til streame tv, har du brug en hurtigere internethastighed.

 

Hvad kan du foretage dig på 3 forskellige internet hastigheder?

20 Mbit/s – 1 person i husstanden 

Med en hastighed på 20 Mbits og derover er det muligt at surfe, streame, downloade og spille på mere end én enhed ad gangen. Såfremt du kun er en enkelt person i husstanden. Det kan f.eks. være at du både spiller på konsol, streamer tv, og downloader film. I sådanne scenarier skal du op på en forbindelse 20-49 Mbits. Så er du godt dækket ind.

50-99 Mbit/s – mere end én person i husstanden

Er du mere end én person i husstanden og har samme forbrug med f.eks. streaming af film, tv og download af spil, og har forbrug på mere end én enhed ad gangen, skal du op på minimum 50 Mbits. Streaming af film er stadig i HD kvalitet, ønsker du at streame film i højere opløsning end HD kan du få problemer med en internet hastighed under 100 Mbits.

Over 100 Mbit/s – høj billedopløsning, samt download aktivitet fra mere end 1 person ad gangen i husstanden

Hvis du streamer film og tv i f.eks. UHD-opløsning, som er højere end HD har du brug for et internet abonnement med en hastighed på mere end 100 Mbit/s. Det er som oftest en fibernets forbindelse, du bliver nødt til at vælge her. Derudover er I mere end én i husstanden, der streamer eller downloader tunge filer eller store mængder data samtidigt, vil du også få den bedste internet oplevelse med et fibernets abonnement.

 

Hvilken betydning har upload hastigheden?

Med mindre du f.eks. er blogger eller youtuber, og derfor har brug for at uploade tunge videoer eller billeder, og dermed bruger din internet forbindelse i professionelt øjemed, bør upload hastigheden have minimal indflydelse på dit valg af bredbåndsabonnement.

Med almindelige internet forbindelser (Dvs. ikke-fiber opkobling) er upload hastigheden altid langsommere end download hastigheden, men med mindre du arbejder fra din internet forbindelse, vil den lavere upload hastighed sjældent være noget du vil mærke til, og derfor være af mindre betydning.