Mobil bredbånd

Find det billigste abonnement, der passer til dig.

Mobil abonnementer med fri data / fri tale

149 dkk

per måned

399 dkk

per måned

Oversigt over mobile bredbånds abonnementer 2023

Der har aldrig været så mange udbydere af mobilt bredbånd som i 2023. Derfor er det mobile bredbåndsmarked et marked med tårnhøj konkurrence. Udbyderne forsøger derfor at overgå hinanden på prisen, hastigheden og på den månedlige datamængde. For forbruger, er det jo i princippet en god ting, der kommer dig til gode Men for at holde priserne nede, opstår der desværre en situation, hvor visse udbydere af mobilt bredbånd forsøger lægge uigennemskuelige gebyrer på abonnementet for at holde månedsprisen nede. Vi vil på denne side gennemgå, hvad du skal være opmærksom på når du når du vælger mobil abonnement. Herunder ser du listen over samtlige mobile mobilabonnementer.

 

Hvad afgør prisen på mobilt bredbånd?

 

1. Bindingsperioden:

Regler, når vi snakker mobilbredbåndspriser, er at jo længere du binder dig, jo billigere bliver månedsprisen. Derfor skal du huske at tjekke hvad den samlede udgift er for dit abonnement er i hele bindingsperioden. Har du kun brug for mobilbredbånd i en kortere periode er, skal du vælge en kort eller inden bindingsperiode.

 

2. Oprettelsesgebyr på mobilbredbånd

En anden ting du skal være opmærksom på når du vælger dit mobilbredbånd abonnement er at nogle abonnementer kommer med et relativt højt oprettelsesgebyr. Derfor er det en god idé at se efter oprettelsesgebyret når du vælger dit mobilbredbånd. Igen har du kun brug for et mobilbredbånd i en kortere periode vil du nødigt ende med at betale et højt oprettelsesgebyr.

 

3. Data begrænsning

En tredje ting, der er afgørende for prisen på dit mobilabonnement er mængden af månedlig data. I reglen får du et billigere mobilt bredbånd hvis du vælger en lavere månedlig data kvote. Det kan være fristende at hoppe på et billig abonnement med lav datakvote, men du bør blot være opmærksom på at overskrider du den månedlige data mængde, kan du enten risikere at der løber gebyrer på eller at din bredbåndshastighed nedsættes betragteligt. Det vil gøre det svært at hente tunge filer ned eller streame musik eller video f.eks. Så husk altid at tjekke det, der står skrevet med småt. 

For at hjælpe dig med til at forstå hvad de forskellige data pakker/kvoter svarer til i reel browsing aktivitet, kan du tage udgangspunkt i følgende:

 • 2 GB data/måned: ca. browsing af 2000 hjemmesider, download af 500 musiknumre/3 film.
 • 5 GB data/måned: 5000 hjemmeside åbninger, download af 1250 musiknumre/7 film.
 • 20 GB data/måned: 20000 hjemmesidevisninger, download af 5000 musiknumre/28 film.

De fleste bruger sjældent deres mobil data til at hente meget store filer ned. Men har du planer om udelukkende at klare dig med et mobilbredbånd og du ikke har et almindelig bredbånd, har du brug for en større pakke. 

De fleste almindelige brugere kan klare sig med en pakke på mellem 2 og 5 GB.

 

Hvor hurtigt er dit mobil bredbånd?

En sidste ting, der bestemmer prisen på et mobilt bredbånd er hastigheden. Jo langsommere jo billigere. Igen for et almindeligt forbrug kan du klare dig med mellem 2-5 Mbit uden du vil blive generet. De super hurtige mobil bredbånd på over 20 Mbit er for det meste kun nødvendigt hvis du bruger dit mobile bredbånd til arbejde, eller som dit primære internet, hvor du har behov for at downloade filer etc.

 • 1 Mbit
 • 1 almindelig side visning = 1 sek.
 • 1 musik nummer download = 4 sek.
 • 1 film = 12 min.

 • 5 Mbit
 • 1 almindelig side visning = 0,2 sek.
 • 1 musik nummer download = 1 sek.
 • 1 film = 2,5 min.

 • 20 Mbit
 • 1 almindelig side visning = 0,05 sek.
 • 1 musik nummer download = 0,2 sek.
 • 1 film = 0,5 min.

Mobilabonnement med fri data

Et af de mest attraktive mobilabonnementer er bredbåndspakker med fri data. Har du en fri data pakke, vil det sige at du ikke skal bekymre dig om, hvor meget data du bruger. Oftest er det der kommer til at koste dig økonomisk, er når du løber tør for mobildata og din udbyder begynder og pålægge gebyr for ekstra data. Alternativt, hvis du ikke ender med at betale ekstra sker der som oftest det, at når din data pakke løber tør, sætter din udbyder dig ned til en meget lav hastighed. Det er i det hele taget irriterende og skulle gå og holde øje med hvor meget data du bruger i løbet af måneden. Det skaber oftest en masse stress i løbet af måneden, om du nu har surfet for meget. 

Det er ikke alle mobil bredbåndudbydere, der tilbyder fri data. Nedenfor har vi samlet de udbydere der tilbyder mobilabonnement med fri data i 2023:

1. Oister – fri data pakke + EU data

Oister er den første udbyder af fri mobildata på listen, da de tilbyder det billigste abonnement på markedet. Det koster sølle 149 dkk/måned, og så får du endda en datapakke med, som gør at du også kan surfe, når du rejser. Oister’s mobil abonnement med fri data indeholder følgende:

 • 10 GB data i EU, hvilket er en super fed bonus når du rejser
 • Fri tale
 • Fri sms/mms.
 • Ingen binding, sig op når har lyst
 • Gratis oprettelse
 • Hastighed på mellem 8-35 Mbit/s.
 • Netværk: 3

2. Telia – fri data pakke + EU data

Telia’s fri data pakke er næste kandidat på listen til et mobilabonnement med fri data. Vi anbefaler denne pakke til dig, der rejser forholdsvist ofte inden for EU. Her får du nemlig en stor data pakke med, som du kan bruge når du rejser i et andet EU land. Telias’ fri data pakke koster 249 kroner om måneden. Pakken koster en del mere end Oister’s på grund af EU data delen, så du skal kun vælge dette mobilabonnement, hvis du har brug for den ekstra EU data (som til gengæld er rigtig rart, hvis du rejser meget. Med de 20 GB skal du ikke tænke på om du løber tør). Og ja i Danmark får du ubegrænset data. Pakken indholder alt i alt følgende:

 • Fri mobildata i Danmark
 • 20 GB data i EU
 • Fri tale
 • Fri sms/mms.
 • Hastighed på mellem 8-35 Mbit/s.

 

3. Yousee – fri data + data i ikke-EU lande

Den sidste fri datapakke på markedet er fra Yousee. Det er den dyreste pakke du kan vælge, da den koster 399 dkk/måned. Prisen er forholdsvis høj hos Yousee ene og alene af den grund at du som noget helet unikt får en data pakke med du kan bruge i lande uden for Danmark og uden for EU, som f.eks. USA, Australien og Mellemøsten. Det er et perfekt mobilabonnement for dig som rejser meget i forbindelse med arbejde, forretning eller simpelthen bare for fornøjelse. Yousee’s fri data mobilabonnement indeholder følgende:

 • Fri data i Danmark
 • 4G mobilnetværk
 • Wi-Fi Opkald
 • YouSee Musik
 • 25 GB data i 48 lande – alle EU lande plus: Australien, Canada, Færøerne, Hongkong, Japan, Kina, Malaysia, Singapore, New Zealand, Thailand, Tyrkiet og USA.
 • 10 timers tale + 100 SMS’er i 54 lande.

Hvordan virker mobilt bredbånd?

mobil internet saadan virker det

1. Simkort

Du skal bruge et simkort fra en mobilt bredbånd udbyder. Du skal bruge et simkort fra en mobil bredbånd udbyder.
Du får et simkort når du tegner et mobilabonnement.
Dit simkort fungerer som et ID, der sendes mellem din mobil enhed og den internet server, du søger om at få forbindelse med. Dit sim ID bekræfter, at du har betalt for adgang til internettet via din mobil udbyder.

mobil mast

2. Opkobling

Du kobler dig til internettet via en smartphone eller en tablet. Din mobile enhed eller tablet har en indbygget antenne, der kan modtage og afsende internet data til og fra en internet server. Via din antenne kobles du således til internettet via den nærmeste mobil mast, der forbinder dig til internettet.

FAQ Mobil internet

Prisen på mobilt bredbånd ligger fra 5 kr per MB til Fri data pakke til 399 kr per måned.

 

Det billigste mobil abonnement du kan købe på det danske marked i forhold til abonnement’s afgiften er abonnementet fra Unotel til 0 kr om måneden, men hvor du betaler 0.39 kr per minut og hele 5 kr. per MB data. Det er dog kun billigt såfremt du har et utroligt lille forbrug, da du betaler per minut istedet for at betale en abonnementsudgift. Det kan således i virkelig ende med at blive markedets dyreste abonnement, hvis du taler meget. Det billigste abonnement i forhold til tale og data, som egner sig perfekt til dig med et lille forbrug, er i vores optik, Oister’s abonnement til 49 kr om måneden. Her får du 2 GB data og 2 timers fri tale.

Rigtig mange klager over dårligt mobil signal i deres sommerhus eller andre udkantsområder i Danmark. Det er i øjeblikket ulovligt selv at montere og installere mobilforstærkere i eget hjem, da det forstyrre mobilsignalet for andre op til flere kilometer væk. Den eneste løsning pt. er at købe et mobil abonnement, der tilbyder WIFI-opkald, hvor du ringer op via din WIFI router istedet for over mobilsignalet. 3 mobil er pt. de eneste, der tilbyder WIFI-opkald i Danmark. Læs mere her.

 

Det kommer an på hvilke aktiviteter du har. Streamer du f.eks. serier, siger man at den bedste HD kvalitet bruger 3 GB data i timen. Hvis du bruger ca. 10 timer om måneden på at streame serier og video på din mobil, skal du regne med at bruge ca. 30 GB data om måneden.