Priser webhoteller 2022

Leder du efter et sted at hoste din hjemmeside? Se oversigten over aktuelle priser på danske webhoteller herunder:

Standard pakken på de fleste webhoteller er domæne og hjemmeside hosting på en delt SSD server med inkluderet et-klik’s opsætning af dit site på WordPress eller andet CMS system. Blandt de forskellige webhoteller kan det varierer om der medfølger SSL certifikat, der sikrer dig en krypteret forbindelse (dette er standard idag). 

Den primære forskel på de forskellige webhoteller er til dels antallet af GB på lagerpladsen (dette afgør blandt andet hvor mange hjemmesider du kan hoste på et web hotel). Den anden forskel kan være om din hjemmeside hostes på en delt server eller på din egen private server. Der er en markant prisforskel på de to. En privat virtuel server er typisk betragteligt dyrere. 

Virkeligheden er at de fleste standard hjemmesider ikke har brug for særlig mange GB (langt mindre end det de fleste webhoteller gerne vil sælge dig). En middel stor hjemmeside på 100 sider kan som oftest fint hostes på 5GB. En fingerregel i forhold til at udregne hvor meget plads du har brug for er at gange 1.5 MB per side du har på din hjemmeside gange antal af besøgende på din hjemmeside per måned.

Ulemperne ved en delt server er for det første at du ikke har den samme sikkerhed som du har hvis din hjemmeside er hosted på en privat server. Har en anden kunde fået malware på sit site risikerer kan din hjemmeside at blive ramt også. Derudover har en server en begrænset mængde kapacitet og din hjemmeside’s performance kan blive påvirket af spidsbelastnings tidspunkter på serveren pga andre kunders hjemmesider.