1000 Mbit bredbånd

1000 Mbit bredbånd

Top 3 billigste 1000 Mbit kabel

Trustpilot
4.4/5
Fastspeed-Logo

(kabel)

198 dkk

per måned

Trustpilot
3.9/5
telenor maxspeed logo

(kabel)

199 dkk

per måned

Trustpilot
5/5
jetnet bredbaand

(kabel)

199 dkk

per måned

Top 3 billigste 1000/1000 Mbit fiber

Trustpilot
3.9/5
telenor maxspeed logo

(fiber)

198 dkk

per måned

Trustpilot
4.3/5
kviknet

(fiber)

319 dkk

per måned

Trustpilot
4.3/5
stofa logo

(fiber)

339 dkk

per måned

Hvem har brug for en forbindelse på

1000 Mbit

Dig, der arbejder hjemmefra

Arbejder du hjemmefra, og har f.eks. brug for at kunne holde daglige video konferencer, afholde webinarer, broadcaste live og har andre data tunge aktiviteter, har du for en 1000 Mbit forbindelse, der ikke lader dig i stikken med en forbindelse, der hakker og går i sort.

Dig, der har en stor familie

Har du en 'stor familie', f.eks. er i 4 eller flere i husstanden, og sidder i ofte på nettet samtidigt, vil du også nyde godt af en 1000 Mbit forbindelse. Hvem kender ikke det, at børnene sidder og spiller computer på værelse, og du sidder og prøver at se en serie på Netflix, og forbindelsen begynder at hakke. Med en 1000 Mbit forbindelse, kan I være mere end 4 personer på nettet samtidigt, uden at mærke en forringelse af hastighed eller streaming kvaliteten.

Dig, der gamer

Spiller du på nettet, ved du om nogen, at en af de mest ressourcekrævende aktiviteter, du kan foretage dig på nettet, er at spille computer. Der er ikke noget værre end at sidde midt i sit yndlingsspil, og opleve at skærmen fryser eller hakker, og at du bliver afbrudt midt i et afgørende 'niveau'. Med en 1000 Mbit forbindelse kan du spille så meget du vil uden at forbindelsen forringes. I kan endda være flere, der spiller over det samme wifi uden at mærke af internetforbindelsen bliver langsommere.

" Jeg arbejder freelance og en hurtig internetforbindelse er kritisk for mit daglige arbejdsflow. Jeg har daglige online møder med kunder og afholder online webinarer.
At skifte til en 1000 Mbit forbindelse har gjort en kæmpe forskel "
Michael Bøje Andersen
UI / UX Designer

Hvilken 1000 Mbit pakke skal jeg vælge?

Væsentlige aspekter, der adskiller de forskellige 1000 Mbit abonnementer

Månedlig abonnementspris

Abonnementsprisen vil sandsynligvis være en meget vigtig, hvis ikke den vigtigste faktor for hvilken 1000 Mbit’s pakke du vælger. Her er det dog vigtigt at du læser det med småt. Tjek listen her på denne side, og sikr dig, at du ikke får en billig månedlig abonnements pris til gengæld for en dyr oprettelseafgift  eller en meget lang bindingsperiode, der binder dig til dit abonnement i et år eller mere.

Opsigelse

Det er vigtigt at læse det med småt, når du vælger abonnement. Nogle abonnementer har f.eks. en opsigelsefrist på 30 dage eller mere. Det vil sige, flytter du f.eks. adresse midt i din abonnementsperiode, og kan ikke flytte dit bredbåndsabonnement med over på din nye adresse, hænger du på at betale fuld pris for dit abonnement indtil opsigelsefristen ophører.

Bindingsperiode

Størstedelen af de 1000 Mbit pakker, der eksisterer på det danske marked idag, binder dig til en minimum abonnement periode på 6 måneder. Den eneste udbyder, der pt. ikke binder dig til en minimumsperiode er Telenors 1000 Mbit internet pakke ‘Maxspeed‘.  Har du kun brug for en wifi løsning i en begrænset periode, bør derfor overveje at vælge et abonnement uden binding. Der findes dog abonnementer, som du kan flytte med til en ny adresse. Du skal dog være opmærksom på at din bredbåndudbyder vil opkræve et (Ofte mindre) gebyr ved flytning.

Gebyr på oprettelse

Vil du undgå at betale administrationsgebyr, bør du vælge en 1000 Mbit pakke, der ikke opkræver oprettelsesgebyr. Et oprettelses gebyr ligger typisk i omegnen af 198 dkk – 398 dkk. Det dækker typisk administrative udgifter i forbindelse med opsætningen af dit bredbånd. De to udbydere, der pt. pålægger et administrations gebyr er Youtube og Hiper. Ofte er oprettelsesgebyret for fibernet højere end for kabelnet. Rigtigt mange udbydere er dog begyndt at skippe oprettelsesgebyret, pt. kan du tegne abonnement uden oprettelsesgebyr hos følgende udbydere:

Gebyr på udstyr (fx. router)

Visse udbydere af 1000 Mbit forbindelse kræver et gebyr for udlejning af router. I visse tilfælde kræver de at du køber routeren, når du opretter dit bredbånd abonnement. En typisk pris for en router ligger omkring 99 dkk, så det er ikke ligefrem noget der vælter budgettet, alligevel er det noget du bør være opmærksom på og tjekker, før du vælger din 1000 Mbit forbindelse. 

Gebyr på teknisk installation

Gebyr på teknisk installering, dækker typisk over et besøg af en teknikker. Har du f.eks. mulighed for at få fibernet, kræves der nogle gange at der graves efter fiberkablerne uden foran din ejendom. Det er i sagens natur en større service opgave, der kan tage op mod 2 timer, og derfor er gebyr på teknisk installation en ikke ubetydelig udgift, der kan løbe op omkring 699 dkk, som pt. er det dyreste, vi har set. Det er lige nu Kviknet, der har så højt et gebyr på teknikker besøg. Bemærk at både Fastspeed og Telenor (Maxspeed) ikke pålægger gebyr på teknikker besøg og installation.